fredag den 18. marts 2011

Torsdags fri og bagedag!





Gulerodsboller: (Fra Amos Bagebog 3)

ca. 20 stk.
Det skal du bruge::
450 g Hvedemel
250 g Grahamsmel
50 g gær
1 dl lunkent vand
5 dl yoghurt natural eller A38
1 spsk. olie
t tsk. salt
150 g revet gulerod

Sådan gør du:
1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt yoghurt, olie, salt, gulerod og grahamsmel.
2. Tilsæt hvedmelet og ælt dejen godt igennem og lad den hæve, lunt og tildækket, ca. 45 min.
3. Slå dejen ned, del den i 20 lige store stykker der trilles til boller og lægges på 2 bageplader til efterhævning i ca. 30 min.

Pensling: Vand eller mælk
Bagetid: Ca. 15 min. midt i en forvarmet ovn ved 225 grader. (varmluft 200 grader)

Jeg plejer ikke at bruge nær så meget mel, som der står. Så bliver bollerne rustikker og ikke tørre:) Og så har jeg puttet solsikkekerner ovenpå mine.
På mandag står den på hjemmelavet knækbrød!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar